Afspraak aanmaken
Van een eenmalig tot herhalend.
Team FITsociety avatar
Geschreven door Team FITsociety
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De kalender is er om al jouw afspraken te beheren en zichtbaar te maken voor klanten. Hoe je een afspraak aanmaakt kan op twee verschillende manieren; snel of uitgebreid. Beide zullen hieronder worden toegelicht.

Snel

Mocht je snel een afspraak aan willen maken dan kun je dit doen door in de kalender met je muis te klikken op het gewenste uur of door je vinger lang ingedrukt te houden op je mobiel. Vervolgens zal er een blok van een uur worden gecreëerd en komt er een klein schermpje op desktop dat vraagt om de volgende informatie;

  • Les

  • Naam van de les

  • Type afspraak

  • Beschikbare plekken

(Op mobiel zal een gedetailleerd scherm worden geopend, maar dezelfde methode voor snel zal gehanteerd blijven.)

Als je vervolgens op het veld les klikt zal er een menu verschijnen die al jouw lessen toont. Selecteer een van deze lessen en alle velden voor de afspraak zullen automatisch worden ingevuld. Mocht je nog geen lessen hebben, dan zal er alleen de optie zijn voor het uitgebreid aanmaken van een afspraak.

Ook kun je nog het type van de afspraak wijzigen naar een van de volgende opties;

  • Publiek - Voor iedereen zichtbaar, ook voor mensen die nog geen klant bij je zijn

  • Alleen klanten - Alleen zichtbaar voor jouw klanten

  • Privé - Alleen zichtbaar voor jou. Je kunt dan mensen uitnodigen.

Mocht alles naar wens zijn dan kun je op opslaan klikken. Wil je de afspraak laten herhalen of andere details willen wijzigen, klik dan op meer opties om naar de uitgebreide afspraak te gaan.

Uitgebreid

Als je een uitgebreide afspraak wilt aanmaken kan dat op verschillende manieren. Een eerste mogelijkheid is door op nieuwe afspraak links bovenin te klikken. Een andere mogelijkheid is via de meer opties knop wanneer je een snelle afspraak maakt. Tot slot kun je ervoor kiezen om een handmatige les aan te maken, dit zorgt er ook voor dat je een uitgebreide afspraak kunt aanmaken.

Bij het aanmaken van een uitgebreide afspraak kun je alle velden zelf invullen of een les selecteren. Wanneer je een les selecteert zullen alle velden automatisch ingevuld worden met de informatie van die les. Deze kun je vervolgens weer overschrijven door wijzigingen door te voeren in de afspraak.

Ook kun je in de uitgebreide modus aangeven of je de afspraak wilt laten herhalen. Hiervoor kies je eerst een type herhaling; dagelijks, wekelijks, maandelijks en krijg je vervolgens de mogelijkheid om het aantal keer te bepalen. Het maximum hierbij is 1 jaar.

Was dit een antwoord op uw vraag?