Apps
Hoe update ik mijn Android versie?
De Fitsociety app voor klanten werkt vanaf Android 7.0 en hoger. Heb je een lagere Android versie? Lees hier hoe je die kunt updaten.
Team FITsociety avatar
Geschreven door Team FITsociety
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Elke nieuwe versie van Android zorgt voor verbeteringen. In dit artikel lees je hoe je jouw smartphone van de laatste versie van Android voorziet. Als je de onderstaande stappen doorloopt dan ben je er zeker van dat jouw toestel het nieuwste Android besturingssysteem heeft.

Zorg dat je toestel opgeladen is

Zorg dat je smartphone ten minste voor 60% is opgeladen voor je begint met het updaten van je smartphone. Zo loop je niet het risico dat je toestel halverwege de update uitvalt.

Zorg voor een stabiele wifi verbinding

Verbind je toestel met een stabiele wifi verbinding. Het downloaden van een nieuw besturingssysteem kan namelijk veel MB's kosten.

Volg de stappen om je Android versie te updaten

1. Open Instellingen op je smartphone.

2. Kies Over deze telefoon.

3. Selecteer Systeem updates.

4. Kies Controleren op updates.

5. Download de update als deze beschikbaar is.

6. Installeer na het downloaden de update.

Geen updates beschikbaar

Het kan zijn dat je de laatst uitgekomen update van Android niet op je smartphone kan vinden en dus niet installeren. Als je toestel al wat ouder is kan het zijn dat er geen nieuwe updates meer komen. Het kan zijn dat de fabrikant besluit dat het voor hen te weinig oplevert om nog updates voor je smartphone te maken. Hier doe je niks aan. Wel kan je bijvoorbeeld kijken naar Android One toestellen, die regelmatiger worden geüpdatet.